Je Hogere zelf

Het omgaan met moeilijke situaties in het leven heeft alles te maken met het balans vinden tussen het aanwezig zijn op aarde en je hogere zelf.Je hogere zelf is een gedeelte van je ziel wat je bij je geboorte hebt achtergelaten om je te kunnen herinneren waar je vandaan komt. Namelijk het universum waar alles liefde is. De rest van je ziel draag je mee hier op aarde. In het universum bestaat geen angst, wrok en alles wat met ego te maken heeft. Het ego hebben we echter wel en hoort bij het levensspel om als ziel te kunnen groeien.Het is goed om in contact te zijn met je hogere zelf, wat ook wel je hart (volgen), je eigen kern of kracht kan noemen. Op die manier word je losgekoppeld van de lagere emoties, zoals stress, angst, verdriet of onzekerheid. Je herinnert je dan weer wie je echt bent. Ook is het belangrijk om goed te voelen wie je werkelijk bent, zodat je dingen doet waar je gelukkig van wordt en echt bij je passen. Als er maar iets is wat je niet gelukkig maakt of niet bij je past, stop daar dan onmiddellijk mee. Hier maak je uiteindelijk niemand gelukkig mee en je hebt alleen jezelf hiermee.

Aanwezig zijn op aarde

Aanwezig zijn op aarde betekend, leef het leven! Op aarde is het mogelijk om in een stroomversnelling te leren, oftewel de levenslessen. In mijn volgende blog ga ik dieper in op levenslessen. De reden waarom we op aarde veel sneller leren, dan waar je hogere zelf vandaan komt, is omdat we op aarde in dualiteit leven. De plek waar we met zijn alle vandaan komen, wat ook wel achter de sluier wordt genoemd, bestaat er geen dualiteit waardoor je ziel niet in een stroomversnelling kan groeien. Daar bestaat namelijk alles alleen maar uit liefde en eenheid. Op aarde moet je je manifesteren en dit gaat niet als je alleen maar contact wilt maken met je hogere zelf wat zo heerlijk liefdevol en veilig aanvoelt.

In contact staan met je hogere zelf

Als je teveel aanwezig bent op aarde is het ook goed om je hogere zelf oftewel je eigen kern te blijven voelen. Dit vraagt om veel tijd te besteden met jezelf. ME TIME! Denk aan de natuur in, mediteren, beweging, dansen, schrijven, schilderen, etc. Of ga een keer in je eentje een strandwandeling of boswandeling maken met een goed boek en doe precies waar JIJ zin in hebt.

Balans tussen aanwezig zijn op aarde en je hogere zelf

Om steeds herinnert te worden aan het aardse leven heb ik zelf bewust gekozen voor een aardse man dan een man die vooral bezig is met zijn hogere zelf en waardoor er weinig contact wordt gemaakt met de aarde. Het uitvoeren van levenslessen gebeurt hier op aarde en niet alleen bij je hogere zelf. Als je bij je hogere zelf voornamelijk bent, dan kom je geen stap vooruit en gebeurt er niks behalve dat je op een bepaalde manier in contact staat met jezelf, het blijft zoals het al is en je krijgt weinig mee van wat er om je heen gebeurt. Wel is het goed om hier een balans in te vinden, zodat je wel doet waar je gelukkig van wordt. Door bewust te kiezen voor aardse activiteiten en personen word ik gestimuleerd om aanwezig te zijn op aarde waarin de energie van DOEN sterk aanwezig is waardoor je uiteindelijk mooie levenslessen uit het leven kan halen. Ook dit brengt mij naar mijn eigen kern, maar dan de versie op aarde. Mijn versie op aarde heet Stephanie Koster maar mijn hogere zelf heeft niet persé een naam, want dit is mijn ziel. Wij spelen met zijn alle een rollenspel op aarde waarbij iedereen een eigen naam heeft gekregen.

Relaties

Mannen en vrouwen die veelal in contact staan met hun hogere zelf stimuleren hun aardse partner door naar haar of zijn gevoel (hogere zelf) te gaan, want ook daar zit je kern. Deze wisselwerking zorgt dus voor de balans tussen het aanwezig zijn op aarde en je hogere zelf. In beiden gevallen kom je dichtbij je kern, want daar draait het leven om. Zoveel mogelijk leven vanuit je eigen kern. Dit is precies wat ik iedereen zo gun en waar je bij mij terecht kunt. Jezelf zijn geeft energie!

Zware levenslessen omzetten in iets moois

Het aanwezig zijn op aarde, oftewel het leven geeft je zoveel mooie ervaringen en inzichten. Dat is waarvoor we op aarde komen en weer meenemen als we niet meer op aarde zijn. Dit leer je niet in het universum waar je hogere zelf vandaan komt. Tijdens de moeilijke processen in je leven groei je als ziel en je komt steeds dichter bij jezelf, je hogere zelf en je versie op aarde. Dit wordt ook wel groeipijn genoemd. Als je dit weet en voelt dan is het ook makkelijker om met je zware levenslessen om te gaan. Dus hoe meer je op die manier naar het leven kan kijken hoe meer jij naar je eigen kern kan komen waar zich vrede, liefde, veiligheid, en geluk bevindt. Wie wilt dit nou niet?

Niks is goed of fout! Het is zoals het is. Ga mee met de flow van het leven en de stroming van het leven. Straf jezelf niet en ga met jezelf om zoals je ook met een ander zou omgaan.