Over mij

Even voorstellen

Als kind was ik vaak erg moe. Ik lag na school uitgeput op de bank, maar de artsen zeiden na onderzoek dat ik kerngezond was. Als iemand op school chagrijnig was dacht ik dat dit aan mij lag. Ik was druk bezig met kijken of mijn moeder wel gelukkig was, ving alle spanningen op binnen het gezin en voelde het als mijn taak om de harmonie te behouden. Ook ben ik een heel eerlijk persoon zonder filter waardoor ik in mijn leven niet altijd vrienden heb gemaakt. Dit heeft mijn zelfbeeld niet bevorderd, maar nu vele levenservaringen rijker kan ik het onderscheid hierin vinden, en weet ik wie ik écht ben. Dit gun ik iedereen! Het geeft je namelijk vrijheid, blijheid, intens gelukkig gevoel, de wereld staat voor je open, minder angst, je weet wat de keuzes zijn en voelt je geen slachtoffer meer.

Ik ben Stephanie Koster en naast dat ik hoogsensitieve kinderen en ouders coach, werk ik als Senior medewerker Services bij een jeugdzorg instelling. Van huis uit kreeg ik al Neurolinguïstisch programmeren (NLP) en spiritualiteit mee en sta met beide benen op de grond en tegelijkertijd weet ik dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik ben op mijn 19e begonnen met NLP maar ik haalde daar nog geen voldoening uit. Ik wilde nog meer leren over psychologie en ergens voelde ik dat ik iets met kinderen wilde gaan doen. Ik had het idee dat als ik verder zou gaan met alleen maar kantoorwerk dat ik een ongelukkig en eenzaam persoon zou worden en ik snakte naar zelfontwikkeling. Ik zag en zie nog steeds mijn baan als een hulpmiddel om uiteindelijk mijn échte werk te kunnen doen wat bij mij past. Ik vind het zo’n mooie ervaring dat ik iemand kan helpen op mijn manier waarbij iemand mij volledig vertrouwt en met mij meevaart.

Ik ben de opleiding Integratieve kindertherapie gaan doen bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Ik heb daar mijn kindercounseling diploma behaald in 2016. Hiernaast heb ik de cursus opvoedopstellingen gedaan bij Marianne Langemeijer. Ik vind dit een hele belangrijke en waardevolle toevoeging, omdat je hiermee tot de kern van het probleem kan komen en antwoorden/oplossingen kan krijgen waar je met je hoofd niet bij kan komen. Verder ben ik ook energetisch therapeut wat ik zie als één van mijn tools om kinderen en ouders nog beter te kunnen ondersteunen. Met het geven van healing heb ik ook veel voor mijn moeder kunnen betekenen toen zij op haar sterfbed lag. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Mijn expertise is hoogsensitieve personen, omdat ik zelf ook hoogsensitief ben maar ook heldervoelend/horend/wetend. 

 

Volg mij op Social Media:

Ik ben ben aangesloten bij CAT (Level 3) en ik voldoe aan de Wet Kwaliteit, Klachten, en Geschillen Zorg (Wkkgz). Vergoedingen variëren van 25 tot 50 euro per sessie afhankelijk van jouw zorgverzekering. Kijk hier om te zien welke zorgverzekeringen het betreft.

Integratieve KinderCounseling:

Deze doelgerichte en kortdurende integratieve psychosociale begeleiding is vraaggericht. Bovendien staat de klacht van het kind centraal, niet de methode. Ieder kind is uniek en ieder kind heeft dan ook andere begeleiding nodig. Alle aspecten van het kind worden meegenomen: emotioneel, gedragsmatig, sociaal, lichamelijk, cognitief, en spiritueel.

Energetisch therapie:

Pranic Healing is een simpel en effectief healing systeem waarbij geen fysieke aanwezigheid en aanraking nodig is. Vooral voor kinderen is dit erg prettig. Ik maak gebruik van prana – levensenergie – om het energieveld van het lichaam in balans te brengen. Deze onzichtbare levensenergie herstelt het evenwicht in het lichaam en zorgt voor vitaliteit. Wordt gebruikt bij fysieke, chronische en traumatische klachten.  

 

Individuele opvoedopstelling:

Dit is een werkvorm waarbij je meer inzicht krijgt over jezelf en in de relatie tussen jou en je kind of je eigen ouders, partner, etc.; Hoe is de verbinding? Het geeft beeld van onbewuste gevoelens die de relatie met o.a. je kind beïnvloeden. Mogelijk spelen gebeurtenissen uit de familiegeschiedenis een belastende rol.

Hoe klanten mij ervaren

Stephanie is een lieve en betrokken coach. Onze dochter ging graag naar haar toe en voelde zich al snel bij haar vertrouwd. Ze heeft haar goed geholpen bij het leren loslaten van vastzittende emoties en piekergedachten. Daarnaast heeft ze onze dochter geholpen om meer voor zichzelf op te komen waardoor ze beter in haar vel zit.

Chantal

Mijn zoon was in groep 3 even de weg kwijt.De overstap die hij had gemaakt van groep 2 naar groep 3 was even te groot voor hem, dus begon hij in groep 3 heel brutaal te doen en luisterde hij niet naar de juffen. Dus besloten wij in groep 4 toch om hulp te gaan zoeken voor hem. Via een collega kwamen wij terecht bij Stephanie Kosterdie mijn zoon gelukkig weer zijn vertrouwen en veilige gevoel weer terug gaf en weer rustig werd. Na een paar sessies hadden zijn juffen al door dat hij rustig en niet meer zo brutaal is. Nu in groep 5 gaat hartstikke goed met hem, haalt goede resultaten en zijn we natuurlijk hartstikke trots op hem ,en dat hebben we aan Stephanie te danken. Bedankt!, Moeder van Ilyas

Ik was bang voor oorlog. Voelde mij alleen bij mijn lievelings-knuffel een soort van veilig. Toen ik een pappa-kwartiertje kreeg was ik minder bang. Bij Stephanie hebben we gespeeld en gepraat over waarvoor ik bang was.

Vanna

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou en jouw kind?


Jezelf zijn geeft energie!